Din handlekurv er tom

BRUINS ØNSKER Å BRING CHARA TILBAKE NESTE SESONG, MEN SKAL DE DE

18/10/2017 0
På den tiden var Chara en 38 år gammel rearguard som for første gang i sin karriere savnet en betydelig tid på grunn av skade. Han viste tegn på å bremse ned, hans offensive produksjon hadde dyppet, istiden hans var nede, og til tross for at en sesong var fjernet fra sluttplasseringen i Norris Trophy-avstemningen, var konsensusen at Chara-spillet hadde falt av nok til at det kunne være tid å snakke om pensjon.
Det var en god samtale å ha. Ikke mange forsvarere spiller, eller spiller effektivt, så sent i karrieren deres Boston Bruins hockey drakter til salgs. Chara hadde nesten 1200 spill under beltet hans, og mange av dem kom i år da han var en av ligaens største arbeidshester, slik det viste seg at hans gjennomsnittlige istid var nesten 26 minutter per kamp i løpet av et sesongslag som slutter i 2014. Chara hadde en god løp, så for å nevne hans pensjonisttilværelse da han krøp nær 40 var ikke ute av køen.
 
Likevel er vi her, mer enn to og et halvt år senere, og det virker som om Chara har på seg den tankefulle 'B'en som skal fortsette.
 
I dag spiller Chara den siste sesongen av en litt tilbaketrukket syvårig, $ 45 millioner kontrakt han signerte med Boston i oktober 2010. Noen trodde at det siste året i pakten kan bety 40-åringen, hvem vil vende 41 før 2017-18-kampanjen avsluttes, kunne være skøyter i sin siste sesong. Men i stedet peker alle tegn på at Bruins bringer ham tilbake.
 
Før begynnelsen av denne sesongen ble Don Sweeney spurt om potensialet til å bringe Chara tilbake, som Bruins GM svarte at han og Chara har hatt noen diskusjoner om å holde den tårnlige forsvareren i byen utover 2017-18. Og mens han sa at det ikke var noen tidsplan - det vil si at en avtale kunne komme neste uke, neste måned eller neste sommer - sa Sweeney at han ikke har noen spørsmål om Chars evne til å bidra til laget. Det ser ut til at det fortsatt er tilfelle gjennom tidlig sesong, da Sportsnets Elliotte Friedman rapporterte i helgen at Sweeney stakk på disse kommentarene, og legger til at han ikke har planer om å flytte Chara og planlegger å signere Bruins kaptein på et tidspunkt. Og helt ærlig, hvorfor ville han ikke prøve å holde 'Big Z'?
 
Mens det er et argument som skal gjøres om at Chara mister et skritt eller generelt regresserer, er det ikke som om han har gått fra en Norris Trophy-motstridende forsvarsmann til en sunn ripe i løpet av noen år. Jo, Chara er usannsynlig å legge til en andre Norris til trofé saken, men så langt som å hjelpe Bruins blueline går, har han fortsatt mye å gi. I 155 kamper de siste to sesongene, har han samlet 19 mål og 66 poeng, 43. mest blant alle forsvarere, og han spiller fortsatt meningsfylte minutter i Boston, selv om det er litt færre per spill.