Din handlekurv er tom

Kings kunngjør Trent Yawney som assisterende trener

21/06/2019 0
Som forventet siden begynnelsen av Todd McLellans ansettelse, har Los Angeles Kings ansatt Trent Yawney som assistentleder.
 
McLellan og Yawney har stor kjennskap til hverandre, og går tilbake til deres spilledager i WHL. Yawney tilbrakte sist sesong som jobbet under McLellan med Edmonton Oilers, med fokus på forsvaret og straffen. Før dette fylte han samme posisjon med Anaheim Ducks (2014-18) og San Jose Sharks (2008-11). Mellom stints med California-lag brukte Yawney sin tid i AHL, og tok tid med både Syracuse Crunch og Norfolk Admirals som leder.
 
Yawney hadde variert suksess gjennom hele sin karriere for å skape en sammenhengende defensiv enhet. For eksempel hadde Edmonton Oilers en av ligaens verste straffeslag i fjor sesongen - de var 30 med 74,8% suksessrate - og tillot 271 mål, bundet for sjette-mest i ligaen. Men var det et problem med Yawney og McLellan som trenere, eller var det et problem med personellet Oilers satt på isen?
 
Hans suksess var blandet med Ducks, også, som har slått de siste årene forsvarlig og på straffeområdet. Men han var også bak benken for Anaheim i løpet av sesongen 2015-16, da de hadde ligaens beste straffedrag (87,2%) og tillot de minste målene (188). Mens tallene falt litt neste sesong (84,7% på straffemord, 197 mål mot), var eendene fremdeles blant ledere i disse kategoriene.
 
Yawney er også kjent for sitt arbeid med yngre forsvarere i sin tid på Ducks, inkludert Josh Manson, Brandon Montour, Cam Fowler og Hampus Lindholm. Kanskje dette er hvor Yawneys innflytelse kan føles mest for kongene som de ser for å integrere yngre spillere på deres blå linje.
 
Han vil være det eneste tillegget til Kings coaching-staben, med Marco Sturm som fortsetter i sin rolle bak benken.